YourGolfPro

Balfitting

De golfbal

De golfbal is het enige materiaal wat je bij elke slag gebruikt. Hierdoor vind ik dit het belangrijkste materiaal tijdens de golfsport. Het kan dus geen kwaad om eens een balfitting te doen, of onderstaande adviezen te volgen betreft de golfbal..

Elk merk heeft verschillende golfballen in hun assoirtiment
Hoe ziet een balfitting eruit?

Bij een balfitting wordt uiteraard gekeken naar welke bal het beste bij u past. Maar dat doe ik aan de hand van de volgende stappen.

Intake: allereerst zal ik beginnen met een kleine intake. Dit bevat vragen waardoor ik uiteindelijk maximaal 3 verschillende soorten golfballen eruit pak.

Van de green naar de afslag.

Na de intake gaan we met die drie soorten ballen alle slagen langs in de volgende volgorde:

  1. Putten
  2. Chippen
  3. Pitchen
  4. Bunker
  5. Wedges
  6. Korte, midden en lange ijzers.
  7. Driver

Evaluatie

In de evaluatie gaan we de resultaten van de fitting bespreken die zijn genoteerd op een mooie overzichtelijke scorekaart. Na deze bespreking zullen we uiteindelijk uitkomen op een golfbal die speciaal bij u past.

Hoe zit de golfbal in elkaar?

De golfbal wordt gemaakt met verschillende stoffen, aantal lagen en dimpel onderwerpen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de bal mooi kan rollen, een goede stabiele vlucht kan maken door de lucht, meer afstand kan afleggen maar zorgt ook voor de hoeveelheid spin die de bal maakt.

Core: De core is de kern van de golfbal. Deze zorgt over het algemeen voor een stabiele rol van de bal maar vooral ook omdat dit de basis is van de golfbal heeft het nog veel meer belangrijke vaardigheden om bijvoorbeeld ook de afstand die de bal aflegt te verbeteren.

Casing layer: Dit is de eerste laag om de core heen en hierdoor ook de core beschermd van beschadigingen. Deze casing layer beinvloed vooral de balsnelheid en de spin op de bal.

Cover: De cover is de laag om de bal heen. De cover bevat altijd dimpels die gevormd kunnen worden naar een design en hierdoor een zo stabiel mogelijke vlucht krijgen. Ook kan de cover er voor zorgen dat het gevoel met de bal zacht of hard is en zorgen voor meer of minder balsnelheid

5 Tips voor een betere score in relatie met de golfbal.

1. Warm de bal op voordat je gaat slaan. Het is bewezen dat warmte minder weerstand geeft in zowel de lucht als op de bal. Die mindere weerstand zorgt er uiteindelijk voor dat de bal verder kan vliegen. De bal kan je opwarmen door deze te wrijven tussen de handen.

2. Probeer zo min mogelijk met beschadigde ballen te spelen. Dat verminderd de controle in zowel richting als afstand van de bal omdat het dimpel-design is aangetast. Dit dimpel-design is er namelijk om de bal zo stabiel en recht mogelijk te laten vliegen.

3. Speel altijd met dezelfde soort golfbal. In de golfballen onderling zit namelijk erg veel verschil. Door steeds met dezelfde bal te spelen zal het makkelijker gaan worden om de afstanden naar de vlag te controleren dan door steeds met een andere bal te spelen. Die afstandscontrole geldt zowel voor het maken van bijvoorbeeld up&downs maar ook de slagen met de ijzers en het putten.

4. Je bal merken, of er in elk geval voor zorgen dat je je eigen bal herkent. Dit zal er niet voor zorgen dat je beter gaat scoren maar wel dat het je minder slagen kost. Er zijn namelijk erg veel regels die er voor zorgen dat als je je eigen bal niet kan herkennen extra slagen opleveren.

5. Doe een balfitting. Dat zorgt ervoor dat je zeker weet dat de bal bij je past en door het hebben van de juiste bal zou je scorend vermogen gaan verbeteren.

Hieronder kunt u een balfitting boeken en vragen stellen over de golfbal.