YourGolfPro

Clubfitting

Bij clubfitting gaan we kijken welke clubs het beste bij jou passen. Dit kan zowel 2e hands als nieuwe clubs. Zodat je net als bij schoenen overal de juiste "maat" op hebt. Bij een clubfitting zal ik kijken naar de volgende dingen:

  • Flexibiliteit van de shaft.
  • Gripmaat
  • Lie angle van de club.*
  • Bounce van de club.*
  • Loft van de clubs.
  • Een systematisch goede verdeling van de clubs.
  • De antwoorden die u geeft op de vragen die gesteld worden.

Zo zullen we samen met de flightscope uitkomen op de club die het beste bij u past kwa gevoel en de positieve resultaten van de flightscope.

*Bij het fitten van 2e handes clubs is het niet altijd mogelijk om de woorden met een * erachter goed te kunnen garanderen.

5 Handige tips betreft clubfitting.

1. Heb in elk geval bij de ijzers alle clubs van hetzelfde merk en in de juiste verhouding. Dit zorgt er voor dat er een gelijke afstandsverhouding zit tussen alle clubs. (En dus niet dat de ijzer 7 verder gaat dan bijvoorbeeld de ijzer 5) Hierdoor wordt het makkelijker om goed te scoren in de baan.

2. Neem in de shaft een flex die past bij jou en je swingsnelheid. Dit voorkomt blessures en zorgt voor de optimale balvlucht. Want alleen de best passende clubs zorgen voor het best passende resultaat. Niet de meest stijve clubs.

3. Ga niet golfen met clubs die ouder zijn dan 5 jaar. Meestal zijn dat clubs die minder vergevensgezind zijn dan tegenwoordige clubs en zijn ze na 5 jaar redelijk versleten.

4. Ga geen clubs fitten die passen bij de golfbaan die je het vaakst speelt. Maar fit de clubs die passen bij jouw swing, daar zul je meer aan hebben en beter op gaan scoren.

5. Clubs hoeven niet altijd ingekort of verlengd te worden omdat je kleiner of langer bent dan de gemiddelde persoon. Of omdat je altijd de bal op zijn kop raakt of te vroeg de grond raakt. De lengte van de club is afhankelijk van de verhoudingen in het lichaam. Laat je hierin dus altijd adviseren door een professional.


Boeken of vragen over clubfitting.