YourGolfPro

De grip:

De grip zegt veel over wat er kan gaan gebeuren in de swing. Het kan je contact met de bal verbeteren, de richting van de bal verbeteren maar er ook voor zorgen dat u mogelijk verder kan slaan.

Verder is het ook niet onbelangrijk om te weten dat de juiste grip de kans op blessures verkleint.

Materiaal:

Het is dan ook van belang dat u de juiste maat golfgrips om uw club hebt zitten. Maar ook dat u niet met versleten golfgrips speelt. Hieronder meer informatie over het juiste materiaal:


Maat golfgrip

Er zijn vier verschillende maten golfgrips.

  • Ladies regular
  • Regular
  • Mid-size
  • Jumbo

Ook worden golfgrips van verschillende stoffen gemaakt. De meeste bekenden vormen zijn:

  • Rubber
  • Katoen
  • Koord

Deze stoffen kunnen ook gemengt worden tot een golfgrip.

Maar wat is nu de juiste maat?

Hiervoor kijk ik naar de ruimte tussen de vingertoppen. En het begin van de handpalm in de linkerhand. Bij de juiste manier van vasthouden (Zoals op de foto) mogen de vingers niet te veel in de handpalm steken, en kunnen de vingers net het contact maken met de hand.


Dit alles moet een stabiel en ontspannen houding in uw grip geven.

Versleten of niet?

Wanneer is een grip nu versleten en aan vervanging toe? Veel mensen denken dat wanneer de grip glad is de grip aan vervanging toe is. Bij golfgrips die te lang op de golfclub zitten kan dat zeker waar zijn. Maar het is niet altijd ouderdom van de golfgrip! Golfgrips kunnen namelijk ook glad worden door vet en vuil wat er op de grip terecht komt.

Af en toe de grips wassen met afwasmiddel en een plastic schuursponsje lossen dat probleem van vet en vuil al vaak op.

De golfgrips zijn namelijk versleten wanneer je kuiltjes ziet op de golfgrip of wanneer die golfgrip begint te scheuren. Deze kuiltjes zijn afkomstig van de vingertoppen, meestal in relatie met een gespannen manier van vastpakken.