YourGolfPro

Mik op midden green.

Veel mensen vallen de vlag aan met hun slag naar de green. Maar is dit wel zo verstandig? Bekijk de video hiernaast en oordeel zelf.

Stabiele putting stroke

Een stabiele putting stroke helpt niet alleen jouw controle in de richting te verbeteren. Maar ook het contact met de bal waardoor het balcontact steeds constanter wordt en je ook makkelijker de afstanden in het putten kan leren inschatten. In de deze video behandel ik de connectie tussen bovenarmen en bovenlichaam om meer stabiliteit in de putting stroke te krijgen.

Neerwaarts raken met de ijzers.

Met de ijzers is balcontact belangrijk om onze slagen hiermee te controleren. Een van de details over het balcontact met de bal is de invalshoek. Dit kan een groot verschil veroorzaken tussen goed en slecht balcontact, maar zorgt hiermee bijvoorbeeld ook voor meer spin op de bal zodat hij met de ijzers sneller stil ligt met onze slag naar de green. Bekijk de video hiernaast en heb ook vaker goed balcontact en verbeter daarmee je slagen met de ijzers!

Setup C en S houding in de wervelkolom.

De juiste houding van de wervelkolom is de natuurlijke houding. Dit zorgt er zowel voor dat je uw swing makkelijker kan uitvoeren, maar ook dat mogelijke blessures voorkomen worden. Wat is de natuurlijke houding en hoe krijg ik die? Check dan de video hiernaast.

Achterover hangen bij impact

Wanneer we achterover hangen bij impact kan dat zorgen voor slecht balcontact of verschillende vertrek hoogtes van de bal. Zie dit filmpje en voorkom dat je deze beweging maakt aan de hand van de oefeningen!

Gebruik van de bounce met chippen.

Wanneer we de bounce van de club gebruiken met het chippen, wordt het makkelijker de bal te laten vliegen. In dit een filmpje in de stand om makkelijker de bounce te kunnen gebruiken..

Rechtere stroke oefenen

Dit is een oefening om de rechtere stroke bij het raakmoment te oefenen met een simpele oefening. Dit helpt zowel jouw korte als lange putts meer te controleren. Het is niet belangrijk of de bal in de hole gaat met deze oefening. Neem als doel om zo min mogelijk tees te raken met je stroke.

Swing over de top.

De swing over de top kan onstaan door verschillende manieren van bewegen. Vaak met als gevolg dat een bal rechtsaf gaat. In deze video leg ik uit wat een swing over de top is en wat een veel voorkomende oorzaak hiervan is.

Leunen op links met chippen.

Raak de bal vaker goed bij het chippen met een simpele tip in de setup. Door namelijk op links te leunen raken we de bal makkelijker neerwaarts. Zie in dit filmpje hoe.